03 AUG 2015

Exkurzia Anglicko - Škótsko - Amsterdam

V rámci tradičnej školskej exkurzie žiaci a učitelia navštívili atraktívne miesta, spoznávali inú kultúru, pamiatky a stretli veľa zaujímavých ľudí.

Exkurzia Anglicko - Škótsko - Amsterdam - foto V dňoch 19. – 27. 6. 2015 absolvovali 42 žiaci našej školy a 4 učiteľky ANJ poznávaciu cestu, ktorá začala v holandskom Amsterdame, pokračovala v Škótsku a skončila v Anglicku. Mali sme možnosť vidieť veľa atraktívnych miest, spoznávať inú kultúru, pamiatky, precvičiť si svoje schopnosti komunikovať v cudzom jazyku a stretnúť zaujímavých ľudí.
Vylodili sme sa v  Newcastle upon Tyne, naša cesta viedla na sever vnútrozemím cez región Borders, hraničnú oblasť medzi Anglickom a Škótskom, zastavili sme sa v mestečku Rosline, kde sme navštívili mýtmi opradenú prekrásnu kaplnku Rosslyn Chapel (je navštevovaná od čias, keď tu natočili pár sekúnd do filmu Da Vinciho kód), pokračovali sme do neďalekého Falkirku, kde sme sa zviezli na Falkirk Wheel, unikátnom lodnom výťahu, jedinom na svete.
Nasledoval výlet do mesta Stirling, tu sme sa prešli ku  Stirling Castle, kde trávila svoje detstvo škótska kráľovná Mária, fyzicky pomerne náročne sme vystúpili k Wallace Monument s rozhľadňou a výhľadom na historické mesto a navštívili sme akvárium Deep Sea World v North Queensferry. V hlavnom meste Škótska Edinburgh nás očarila prehliadka hradu Edinburgh Castle  a prechádzka po Royal Mile a Princes Street.
V Londýne sme si pozreli najznámejšie miesta -  Westminster Abbey, Houses of Parliament a Big Ben, 10 Downing Street, Trafalgar Square s Národnou galériou a pamätníkom admirála Nelsona, Piccadilly Circus, boli sme na London Eye  a nevynechali sme ani návštevu múzea voskových figurín Madame Tussauds. Prehliadku mesta Londýn  sme ukončili atmosférou na najväčších nákupných uliciach Oxford StreetRegent Street a prechádzkou okolo Buckinghamského paláca a po St. James Parku, nazreli sme aj na miesto, cez ktoré vedie nultý poludník v londýnskej časti Greenwich.