14 AUG 2014

RoboCup 2014 - majstrovstvá sveta

Tím Talentum z I.A v Brazílii skvele reprezentoval našu školu a krajinu. Umiestnil sa na 3. mieste v kategórii RoboCup Junior CoSpace Rescue a 3. miesto v kategórii RoboCup Junior CoSpace Rescue Superteam. K víťazstvu blahoželáme.

RoboCup 2014 - majstrovstvá sveta - foto Programátorský tím "Talentum A - team", ktorého členmi sú Adam Urbán, Michal Pándy a Zoltán Hanesz z I.A, pod vedením mentorky Ing. Angeliky Haneszovej, nás v júli úspešne reprezentoval na majstrovstvách sveta v robotike RoboCup 2014 v Brazílii.
Žiaci zúročili cieľavedomú a dôslednú prípravu v konkurencii 11-tich tímov z Japonska, Mexika, Veľkej Británie, Číny a Rakúska. Celkovo obsadili 3. miesto v kategórii RoboCup Junior CoSpace Rescue.
Pre spoluprácu tímov je zriadená súťaž SuperTeam, kde zmiešané tímy z rôznych krajín spoločne riešia zadanú extra úlohu. Náš tím spolupracoval s tímom z Číny a aj v tejto dielčej súťaži sa umiestnil na 3. mieste
K úspechom v medzinárodnom meradle víťazom blahoželáme.

Fotodokumentácia.


Účasť tímu na majstrovstvách bola finančne podporená z prostriedkov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a z rozpočtu Košického samosprávneho kraja, zriaďovateľa školy. Informácie o výsledkoch slovenskej reprezentácie: https://www.vedatechnika.sk/SK/ENOVINY/USPECHYSLOVENSKEJVEDY/Stranky/RoboCup-2014.aspx.